Juneavfalls logotyp
Fem sopchaufförer framför en sopbil.

Jobba hos oss

Vill du bli vår kollega? På June Avfall & Miljö AB arbetar idag cirka 100 medarbetare vars hjärtan bultar extra för miljön.

Vi har en stor passion för allt vad återvinning heter och vi tar gärna hand om ditt avfall. Genom kvalitet och gott kundbemötande vill göra det enkelt för våra kunder att värna om miljön.

För oss är jämställdhet och mångfald viktigt och vi söker medarbetare med olika bakgrund, kunskaper och kompetenser. Hos oss finns en rad olika yrken; från sophämtare till miljöingenjör, administratörer och renhållningsarbetare. Att arbeta på June Avfall & Miljö innebär en omväxlande vardag där våra värdegrunder; engagemang, respekt och ansvar präglar vårt arbete.

Tillbaka till listan

Fordonsansvarig mekaniker

ArbetsplatsJune Avfall & Miljö
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnl. överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-03-05
Referensnr20-01-0001
Publicerad2020-01-25
Förvaltning
June Avfall & Miljö
Arbetsplats
June Avfall & Miljö
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-03-05
Referensnr
20-01-0001
Publicerad
2020-01-25

June Avfall & Miljö har idag ca 40 lastbilar som är en avgörande förutsättning för vårt uppdrag. Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla vårt arbetssätt för att få en effektiv fordonshantering och säker arbetsmiljö för våra chaufförer.

Arbetsuppgifter
Som fordonsansvarig mekaniker ansvarar du för bolagets alla fordon i form av daglig kontroll, planering av service och besiktningar samt dokumentation och kostnadsuppföljning av dessa insatser. Din arbetstid delas mellan administrativa uppgifter och praktiskt förebyggande underhåll med reparationer av våra lastväxlare, fraktionsbilar och kranbilar (främst hydraulik och lyftanordningar). I din roll planerar du arbetet för dig och din närmsta kollega. Tillsammans analyserar och löser ni de problem som ni upptäcker. Du bedömer om ni själva ska göra reparationer eller lämna in på auktoriserad verkstad. Du för löpande en dialog med chaufförer angående status på fordon samt uppmärksammar chaufförer som inte tar hand om fordon på rätt sätt. Avdelningschefen får hjälp av dig vid budgetarbete samt vid upphandlingar avseende fordon och tillhörande utrustning.

Arbetet sker i en fräsch och modern verkstad på Momarken, Torsvik. Du rapporterar direkt till avdelningschef.

Kompetenskrav
Vi söker dig som trivs med att analysera, lokalisera och lösa problem med fokus på kvalitet. Du har lätt för att se helheten och för att kunna prioritera. Som person är du säkerhetsmedveten, noggrann och självgående samtidigt som du också fungerar väl i grupp och tycker om att samarbeta.

Du har:

  • Erfarenhet av arbete med hydraulik eller pneumatik
  • God datorkunskap
  • C-körkort
  • Som lägst fordonsteknisk gymnasieutbildning eller motsvarande erfarenhet

Det är extra meriterande om du dessutom har:
  • Erfarenhet av arbete med fordonskontroller
  • God kunskap i svetsning.
  • God kunskap i felsökning av fordonselektronik
  • Utbildning i heta arbeten.

Vi erbjuder
Som fordonsansvarig mekaniker får du chansen att vara med och forma vår fordonshantering och utveckla våra rutiner. Du får arbeta på en spännande arbetsplats som sätter miljön först. Tillsammans med dig vill vi skapa det hållbara samhället och vi har en mycket spännande tid framför oss

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Håkan Karlsson, Avdelningschef: 036-171930
Morgan Sparrenholt, facklig representant för Transportarbetareförbundet: 010-480 33 81

Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats  - fri från diskriminering med lika möjligheter för alla. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.

Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.
Sista ansökningsdag: 5 mars
Tillträde: Enl. överenskommelse
Om oss
June Avfall & Miljö
June Avfall & Miljö AB är ett miljö- och avfallsbolag som ägs gemensamt av Jönköping, Habo och Mullsjö kommun. Den 1 januari 2018 tog bolaget över ansvaret för sophämtning, slamtömning och sortergårdsverksamhet för 157 000 invånare i de tre kommunerna. Vi präglas av ett starkt engagemang och vilja att arbeta för en hållbar framtid. Ökade miljökrav och digital transformation innebär nya utmaningar för att möta samhällets behov och kundens önskemål. Vi är ca 110 medarbetare och omsätter 165 miljoner kronor.

June Avfall & Miljö är en spännande arbetsplats där du som medarbetare har möjlighet till personlig utveckling och där våra värdeord; engagemang, respekt och ansvar beskriver vårt arbetssätt. Vi tror att varje medarbetare är en del av bolaget och bidrar till dess framgång.

June Avfall & Miljö strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.