Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Glasförpackningar i en container.

Återvinningsstationer

Som privatperson är du välkommen att lämna dina överblivna tidningar, batterier, textilier, förpackningar av papper, plast, metall och färgat och ofärgat glas på en återvinningsstation. Har du företag är du välkommen till FTIs mottagningspunkter.

Alla hushåll och företag ska enligt svensk lag lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning. På så sätt sparar vi både på naturens resurser och energi eftersom vi använder materialen i förpackningarna och tidningarna flera gånger. Din insats är värdefull!.

Vem får lämna förpackningar (och tidningar) på återvinningsstationerna?

Återvinningsstationerna är till för våra invånare – inte för verksamheter. Har du ett företag ska du vända dig till FTIs mottagningspunkter som är till för er. Du kan också välja att anlita en avfallsentreprenör. Mer om villkoren för verksamheter finns på FTIs webbplats.

FTI ansvarar för återvinningsstationerna till årsskiftet

I våra tre kommuner; Habo, Jönköping och Mullsjö, är det Förpackningsinsamlingen AB, FTI, som driver och sköter återvinningsstationerna. De ser till att förpackningar (och tidningar) återvinns i så hög grad som möjligt.

Nästa år tar vi över ansvaret för återvinningsstationerna

Vi, June Avfall & Miljö, övertar samtliga återvinningsstationer (ÅVS) i Jönköping, Habo och Mullsjö kommuner från och med 1 januari 2024. Återvinningsstationerna kommer finnas därefter som ett komplement till den fastighetsnära insamlingen. Du kommer alltså även i fortsättningen kunna lämna dina skrymmande förpackningar här – sådana som inte får plats i sopkärlet/sopbehållaren..

Fortsätt lämna dina tidningar och övrigt returpapper på återvinningsstationerna

Som du kanske vet har ansvaret för insamling av tidningar och övrigt returpapper (som kataloger, reklamblad med mera) övergått till Sveriges kommuner. Ansvaret är vårt i de tre kommunerna Habo, Jönköping och Mullsjö. Men vi anlitar FTI till denna tjänst vilket innebär att du kan fortsätta att lämna dina tidningar på en återvinningsstation.

Berätta om återvinningsstationen är nedskräpad eller överfull

Om återvinningsstationerna är överfulla eller nedskräpade kontaktar du FTI på telefonnummer 0200‑88 03 11. Du kan även felanmäla direkt på deras webbplats.

Webbplats visar närmaste återvinningsstation

Vill du veta var återvinningsstationerna finns hittar du dem på FTIs webbplats.

Förpackningsinsamlingen, FTI Länk till annan webbplats.