Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Återvinningsstation med containrar.

Återvinningsstationer

Lämna dina tidningar, batterier, textilier, förpackningar av papper, plast, metall och färgat och ofärgat glas på en återvinningsstation.

Alla hushåll och företag ska enligt svensk lag lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning. På så sätt sparar vi både på naturens resurser och energi eftersom vi använder materialen i förpackningarna och tidningarna flera gånger. Med andra ord bidrar du och andra som lämnar till återvinning, till att bevara jordens resurser.

Vem har ansvar för återvinningsstationerna?

I våra tre kommuner; Habo, Jönköping och Mullsjö, är det Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB, FTI, som driver och sköter återvinningsstationerna. De ser till att förpackningar och tidningar återvinns i så hög grad som möjligt.

Vem får lämna förpackningar och tidningar på återvinningsstationerna?

Återvinningsstationerna är till för hushållen – inte för verksamheter. De får istället lämna till FTIs mottagningspunkter som är till för dem. De kan också välja att anlita en avfallsentreprenör. Mer om villkoren för verksamheter finns på FTIs webbplats.

Berätta om återvinningsstationen är nedskräpad eller överfull

Om återvinningsstationerna är överfulla eller nedskräpade kontaktar du FTI på telefonnummer 0200-88 03 11. Du kan även felanmäla direkt på deras webbplats.

Webbplats visar var närmaste återvinningsstation finns

Vill du veta var återvinningsstationerna finns hittar du dem på FTIs webbplats.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI Länk till annan webbplats.