Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
En slambil utanför ett rött hus på landsbygden.

Slam

Har du enskild avloppsanläggning, så kallad slambrunn? Då är det vi som hjälper dig med tömning. Här kan du läsa mer om slamtömning, vad det innebär för dig och för oss.

Med enskilt avlopp menar vi slamavskiljare, sluten tank eller minireningsverk. Vanligast är att vi tömmer din tank, brunn eller minireningsverk en gång per år. Du får meddelande i god tid innan vi kommer.

Slamtömning innebär att vi tömmer innehållet i din tank, brunn eller minireningsverk som vi sedan kör till en behandlingsanläggning. Innehållet räknas som hushållsavfall vilket, enligt miljöbalken, ingår i vårt ansvar.

GDL tömmer ditt slam

Vi anlitar entreprenören GDL för slamtömning i kommunerna Habo, Jönköping och Mullsjö. För dig som kund innebär det att GDLs personal och fordon tömmer ditt slam. Men det är fortfarande till oss du ska vända dig om du vill beställa extratömning, anmäla ägarbyte eller har andra frågor, till exempel om din faktura.

Din tömningsvecka kan ändras

Vi kan behöva flytta planerad tömningsvecka för slamavskiljare/slambrunnar, men inte längre än fyra veckor framåt eller bakåt i tiden jämfört med 2022. Tömningar av sluten tank kan också behöva flyttas men max två veckor tidigarer.

Avgift för sen avbokning

Planerad slamtömning ska avbokas senast 2 veckor innan aviserad tömningsvecka. Vid senare avbokning tillkommer en avgift enligt gällande avfallstaxa.

Telefonavisering

Vill du att vi ringer dig, innan eller efter tömning, tillkommer en avgift för telefonavisering enligt gällande avfallstaxa. Tjänsten beställer du av vår kundtjänst.

Aktuell avfallstaxa

Här är avfallstaxan – med aktuella avgifter för din slamtömning.

Avfallstaxa

Dokument

Regler och råd inför slamtömning Pdf, 1.1 MB. dokument, 8 sidor