Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Kylar och frysar på rad.

Hämtning av vitvaror och hemelektronik

Du som bor i lägenhet, villa, radhus eller fritidshus kan beställa hämtning av dina vitvaror och hemelektronik vid din bostad, mot avgift.

Beställ hämtning direkt av vår upphandlade entreprenör JRAB. Vid beställningen anger du om det gäller elavfall eller skrymmande elavfall (till exempel kyl, frys eller diskmaskin).

Bra att veta

Du beställer tjänsten direkt av JRAB.

Det spelar ingen roll var i våra tre kommuner du bor (Habo, Jönköping och Mullsjö). JRAB hämtar farligt avfall och elavfall hos alla kommuninvånare oavsett var de bor

Vad kostar det?

Avgiften har ett fast pris som styrs av avfallstaxan. Om avfallet väger över 10 kilo, eller tar större plats än en vanlig mikrovågsugn, tillkommer avgift för skrymmande elavfall. Du betalar även extra för att få exempelvis din spis hämtad i bostaden eller om det krävs två personer för att bära den.

Avfallstaxa Länk till annan webbplats.

Lämna till sortergården – utan kostnad

Som privatperson får du lämna dina vitvaror och hemelektrnik utan kostnad till en sortergård. Tjänsten ingår i avgiften som varje hushåll betalar via avfallstaxan.

Observera att vi inte tar emot vitvaror i Kaxholmen, Tenhult och Bottnaryd.

Andra som hämtar vitvaror och hemelektronik

Ska du köpa nya vitvaror? Fråga återförsäljaren om de tar emot de förbrukade vitvarorna när de levererar dina nya. Producenterna av vitvaror och hemelektronik har ansvar för produkterna de släpper på marknaden. I producentansvaret ingår att samla in, transportera bort, återvinna, återanvända eller ta bort avfallet på ett miljövänligt sätt.

Återvinner & Service

Det finns flera verksamheter som samlar in vitvaror och hemelektronik, mot avgift. En av dem är Jönköpings kommuns daglig verksamhet med namnet Återvinner & Service.

Avfall med producentansvar Länk till annan webbplats.

Elavfall Länk till annan webbplats.