Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Några av sopkvastsoldaterna.

Sopkvastarmé på Östra Storgatan

Upptäck vår kvastarmé i centrum på Öster i Jönköping, på Östra Storgatan. De fredliga soldaterna står i givakt i ett skyltfönster (bredvid Ur & penn). Där sprider de glädje samtidigt som de påminner oss om vikten av att återbruka och ta hand om vårt avfall.

Varför står de där?
Jo våren 2019 skapade1 341 mellanstadieelever från Jönköpings kommun en sopkvastarmé tillsammans med oss. Med hjälp av återvunna förpackningar och grovavfall befolkade vi över hundra kvastar. Kvastsoldaterna bildade en armé som vi ställde ut i en rondell i Jönköping för att på ett humoristiskt sätt påminna invånarna om vikten av att återvinna och förebygga avfall. Se nedanstående film.

Sopkvastarmén turnerar

Nu kan du se närmare 30 kvastsoldater på Östra Storgatan i Jönköping till och med mitten av februari (2021). Känns det som att du stött på dem någon annanstans? Det kan stämma eftersom de är på turné och bland annat varit synliga på Elmia.

Vill du ha besök av sopkvastarmén?

Vi har fortfarande några plutoner lediga. Du är välkommen att höra av dig.

Kontaktperson

Marlene Svensson, miljö- och avfallspedagog
e-post marlene.svensson@juneavfall.se
telefon 0730-692542, 036-171913

Filmen visar när sopkvastarmén var placerad i Hällstorprondellen nedanför Jönköping sortergård. Kvastarna syntes från alla håll.