Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Aktuellt


 • Följ våra regler på sortergårdarna


  Nu när värmen stiger hittar många invånare ut igen. Härligt! Det är också fler som kommer till våra sortergårdar, därför ber vi dig visa hänsyn genom att följa våra regler.

  • Kom ensam eller be dina passagerare sitta kvar i bilen
  • Kom helst när vi har färre besökare, det vill säga på vardagar. Undvik de första två timmarna vi har öppet, särskilt på lördagar.
  • Var inte fler per...


  Läs mer...

 • Kom ihåg att skotta eller sanda
  Undvik utebliven tömning genom att skotta eller sanda vägen fram till ditt sopkärl. Som fastighetsinnehavare ansvarar du för att sophämtaren kan komma fram till sopkärlet på ett säkert sätt.
  Tack för hjälpen!

  Läs mer...

 • Nytt år ändrar veckonumret för dig med soptömning varannan och var fjärde vecka
  Vi fortsätter att tömma sopkärl med samma intervall även efter nyår. Men du som har tömning varannan eller var fjärde vecka får vara observant på att veckonumren byts ut vid årsskiftet: från ojämna till jämna eller från jämna till ojämna.
  År 2020 innehåller 53 veckor. Det innebär att vecka 1 (2021) infaller efter vecka 53 och därmed får vi två udda veckor i rad. Vi kommer med samma inte...

  Läs mer...

 • Avfallstaxa 2021
  Avfallstaxan 2021 är antagen för kommunerna Habo, Jönköping och Mullsjö. Här kan du läsa dokumentet.
  Kommunfullmäktige i respektive kommun har beslutat om en ny taxa för avfallshanteringen som börjar gälla 1 januari 2021.

  Läs mer...

 • Tack för att du återvinner julen
  Nu kommer julen – för många en tid med mycket mat, julklappar, tända juleljus och ljusslingor. Med julen kommer också olika sorters avfall. Men med din hjälp kan vi återvinna materialet och spara jordens resurser. Vi skickar med dig nedanstående lista som kan hjälpa dig att sortera julen rätt.
  • Julklappspapper och wellpapp sorterar du som pappersförpackningar. På två av våra sortergårdar samlar vi in julklappspapper under perioden 28 till 30 ...


  Läs mer...

 • Så påverkar jul och nyår din soptömning och sortergårdarnas öppettider
  Vid jul och nyår ändrar vi tillfälligt soptömningsdagar och öppettider på sortergårdarna. Sortergårdarna är stängda julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton, nyårsdagen och 6 januari.
  Alla sortergårdar som har onsdagsöppet stänger klockan 16 onsdagen den 23 december. Bottnaryd sortergård har stängt hela dagen den 23 december. I övri...

  Läs mer...