Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Lastbilshjul bakom blommor.

Anlita godkänd avfallsentreprenör

Du som är fastighetsägare till flerbostadshus eller representerar en bostadsrättsförening eller samfällighet måste anlita en av oss godkänd avfallsentreprenör till er fastighetsnära insamling av förpackningsavfall.

Enligt en ny lag, som börjar gälla 1 januari 2024, tar vi över ansvaret för insamling av förpackningsavfall – från producenterna. Det innebär en del skillnader. Den privata avfallsentreprenör som du anlitar måste vara godkänd av oss. Dessutom kommer avgiften styras av vår maxtaxa och du kan ansöka om rabatt för er fastighetsnära insamling av förpackningsavfall.

Vi fortsätter att tömma mat- och restavfall som vanligt.

Tak för avgiften

Du tecknar avtal direkt med avfallsentreprenören och avfallsentreprenören bestämmer själv priset för sin tjänst. Priset får inte vara högre än vår gällande maxtaxa (se kommande avfallstaxa 2024). Om du anlitar avfallsentreprenören till andra tjänster, exempelvis skötsel och underhåll av kärl/behållare och avfallsutrymmen, omfattas de inte av vår maxtaxa. Då får du komma överens om ersättning med aktuell avfallsentreprenör.

Maxtaxan hittar du i Avfallstaxan för 2024 som blir tillgänglig i slutet av 2023.

Tips! Be avfallsentreprenören om en tydlig faktura. Då kan du jämföra priset med vår maxtaxa.

Hitta godkända avfallsentreprenörer

Du hittar de avfallsentreprenörer som har blivit godkända i vår lista. Vi auktoriserar löpande alla avfallsentreprenörer som uppfyller våra krav. Listan uppdateras därför så fort vi har godkänt en avfallsentreprenör.

Om du redan har fastighetsnära insamling av förpackningar

Se över befintliga avtal och säkerställ att den anlitade avfallsentreprenören är auktoriserad.

Godkända avfallsentreprenörer